Duplicating a model

Got problems with your models? Struggling with textures? Get help with your custom assets.

Duplicating a model

Postby pk_hunter on Sat Aug 13, 2011 4:40 pm

Hey 'lopers,

would one of you very kind and knowledgeable folk be able to tell me how I would go about duplicating an NPC model (Breen) for the purposes of re-skinning and including in a map (not a mod) as a new character.
I can't just re-skin Breen because I don't want peoples' ep2 actually being affected, so I want a new version of the model.

Does that make sense?

Thanks in advance <3
Image
User avatar
pk_hunter
Pheropod
Pheropod
 
Joined: Thu Oct 23, 2008 4:05 pm
Location: Glasgow, UK

Re: Duplicating a model

Postby Jangalomph on Sat Aug 13, 2011 5:39 pm

Cant you decompile him, then recompile him under a different name?
http://www.nomoreroominhell.com
I don’t know whether I was right or wrong, I guess I’ll never know… But I made it. And I guess I should be thankful for that. - Strelok
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
User avatar
Jangalomph
Forum Goer Elite™
Forum Goer Elite™
 
Joined: Wed Jun 25, 2008 3:19 pm
Location: Sumter, SC

Re: Duplicating a model

Postby pk_hunter on Sat Aug 13, 2011 6:09 pm

I don't know, can I?

My knowledge of modelling is limited to HL1.
Image
User avatar
pk_hunter
Pheropod
Pheropod
 
Joined: Thu Oct 23, 2008 4:05 pm
Location: Glasgow, UK

Re: Duplicating a model

Postby Gary on Sat Aug 13, 2011 6:11 pm

What Jang said. Then you can also add animations($includemodel).

But, to change the materials it uses you might have to edit it in HEX or notepad++
Have a question related to modding or something I posted? Something that needs staff attention? I haven't been active lately, but feel free to PM me or message me on Steam(link below)

User avatar
Gary
Interlopers Staff
Interlopers Staff
 
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:40 am
Location: USA, FL

Re: Duplicating a model

Postby pk_hunter on Sat Aug 13, 2011 7:12 pm

I wish I knew how to do any of that :(

Any links to tutorials?
Image
User avatar
pk_hunter
Pheropod
Pheropod
 
Joined: Thu Oct 23, 2008 4:05 pm
Location: Glasgow, UK

Re: Duplicating a model

Postby Kosire on Sat Aug 13, 2011 8:34 pm

pk_hunter wrote:I wish I knew how to do any of that :(

Any links to tutorials?

http://developer.valvesoftware.com/wiki/Mdldecompiler

Decompile the model and in the QC redirect your texture to another folde and name the model something else and compile the qc with guistudiomdl!
User avatar
Kosire
1337 p0st3r
1337 p0st3r
 
Joined: Sat Mar 07, 2009 7:25 pm
Location: Denmark

Re: Duplicating a model

Postby TheDanishMaster on Sat Aug 13, 2011 10:01 pm

Just hex it. That'll prevent any override of the standard model and texture.

This should explain everything you need http://www.facepunch.com/threads/395931 ... p-tutorial.
Specs:
MSI P67A-GD55, Intel Core i7 Sandy Bridge 2600k @ 3,4GHz, Corsair 8GB DDR3 1333MHz, 1TB HDD, NVidia GTX580 1,5GB GDDR5, Blu-Ray drive
Image
User avatar
TheDanishMaster
Been Here A While
Been Here A While
 
Joined: Sun Jul 26, 2009 7:02 pm

Re: Duplicating a model

Postby atrblizzard on Sun Aug 14, 2011 11:38 pm

If you want to duplicate a model, but change the texture for the other, you could try out this tool from http://www.facepunch.com/threads/111230 ... -textures!.
It should do all the hard work for you.
atrblizzard
Member
Member
 
Joined: Sun Oct 17, 2010 12:24 pm

Return to Custom Asset Help

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot]

cron